19. novembar 2019.19. nov 2019.
Zelenović: U narednih nekoliko dana smeniti sve članove REM-a i izabrati nove

Zelenović: U narednih nekoliko dana smeniti sve članove REM-a i izabrati nove

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas da zahteva od vlasti u Srbiji da u narednih nekoliko dana smeni sve članove REM-a i da se izaberu novi članovi koji će, kako je kazao, ličnim kredibilitetom i privrženošću slobodi javne reči u kratkom roku stabilizovati medijsku scenu i primiriti uzavrelu atmosferu u društvu.

Zelenović je rekao da od "medijskog rata u koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić duboko zagazio niko neće imati koristi, a po najmanje vlast" i da zato traži da se zaustave pre nego što "eskalira kriza koju niko neće moći da kontroliše".

"Poslednjih nekoliko dana se situacija radikalizujuje jer je Vučić dao nalog ekstremnim desničarima, plaćenim novinarima i analitičarima da krenu u lov na veštice i da javno prete svim slobodnim novinarima, a posebno novinarima TV N1, koji imaju hrabrosti da ga pitaju bilo šta što mu nije po volji", naveo je Zelenović u pisanoj izjavi.

On je rekao da "medijskog napada" nije pošteđena ni evropska poslanica Tanja Fajon nakon sastanka koji je zajedno sa delegacijom Evropskog parlamenta imala sa predsednikom Vučićem.

"Očigledno je da mu je i ona postavila nezgodna pitanja pa je i ona postala meta", naglasio je Zelenović.

On je naveo da je situacija "eskalirala kada je Vučić poslao šefa svoje lične Pres službe Suzanu Vasiljević da na televiziji sa nacionalnom frekvencijom preti svima koji drugačije misle i da optuži novinare N1 da su krivi za zdravstveno stanje predsednika Srbije".

"Cela Srbija zna da upravo ta Suzana Vasiljević po Vučićevom nalogu uredjuje gotovo sve medije u Srbiji i sprovodi medijske hajke protiv svakoga koga Vučić označi kao ličnog neprijatelja, a sada i crta mete na čelima nepodobnih novinara", rekao je Zelenović.

On je rekao da je Srbija na ivici "građanskog sukoba" u koji je "gura predsednik Vučić".
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa