20. novembar 2019.20. nov 2019.
Zminjak: Realizovano garant budućih investicija

Zminjak: Realizovano garant budućih investicija

Zminjak je jedna od mesnih zajednica koja je u prethodnom krugu neposrednog izjašnjavanja kao prioritet izglasala izgradnju balon sale u Osnovnoj školi "Jovan Cvijić". Pre godinu dana objekat je završen, a sada je mesto gde đaci mogu neometano da učestvuju u časovima fizičkog vaspitanja.

-Neposredno odlučivanje je način da rešavamo aktuelne probleme i uključimo sugrađane, jer pre ove inicijative nisu bili upitani o tome kako žele da opredele svoj novac. Sada sam ponosan na sve koji žele da učestvuju i glasaju o predlozima koji su im najvažniji. Meštani Zminjaka i Skrađana su  na prethodnom izjašnjavanju odlučili da im je najvažnija sala. Ona je u funkciji već godinu dana i koristi, ne samo učenicima škole, nego svima koji žele da se bave sportskim aktivnostima - istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prilikom posete Zminjaku.

Gradonačelnik je pozvao sve sugrađane da se uključe u novi ciklus neposrednog odlučivanja, koji se prvi put realizuje i u gradskim MZ i da ukoliko nisu upisani, to mogu učiniti u svojoj mesnoj kancelariji ili Gradskoj upravi Grada Šapca kako bi 8. decembra glasali za svoje predloge.



Svi upisani građani će putem poziva biti obavešteni o datumu, vremenu, kao i predlozima mesne zajednice u cilju potpunog informisanja.

Odbornik u Skupštini grada Šapca Dragan Stanković i predsednik Saveta MZ Zminjak ističe da je prethodna inicijativa Zminjaka dobar pokazatelj kako će predloženo biti sprovedeno u delo.

-Verovao sam da će sve što je odlučeno biti urađeno. U budućnosti ćemo novac opredeljivati za Domu kulture, crkvu, jer su to najvažnije ustanove, uz školu, u jednom mestu. Smatram da će se i glasači u našem selu složiti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa