Info

Berza

  • brcs 1.458 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.793 ▼ -0,12%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • inim 3.500 ▼ -7,89%
  • lsta 545 ⚫ 0,00%
  • niis 550 ▼ -0,18%
  • omol 800 ⚫ 0,00%
(20. novembar 2019.)

Bela Reka: Asflatiranje puta prioritet

Bela Reka: Asflatiranje puta prioritet
Novčana sredstva u iznosu od 383.000 dinara, od povraćaja poreza, Mesna zajednica Bela Reka planira da investira u asfaltiranje lokalnog puta koji vodi ka seoskom groblju, a zbog brojnih oštećenja, otežava meštanima prolazak saobraćajnicom, posebno u jesenjem i zimskom periodu kada su neovoljni vremenski uslovi.

-Suma novca kojom raspolažemo nije velika, ali se nadamo da ćemo uspeti da sakupimo od meštana dodatna sredstva kako bi aplicirali za "dva na dinar". U prethodnom krugu imali smo 690.000 dinara i predložili smo asfaltiramo igralište za male sportove. Sugrađani su podržali inicijativu, ali je to urađeno od strane SNS-a. Naime, preko republičkih organa su izdejstvovali novac i sproveli to u delo. Na neki način možemo da im se zahvalimo, jer je novac ostao, i biće iskorišćen za uređenje centra sela i dva autobuska stajališta - istakao je Sreten Živanić odbornik u Skupštini grada Šapca.

Gradonačelnik Nebojša Zelenović ističe da su incijative građana uvek doborodošle, bilo da dolaze od MZ kao formalnih predstavnika i predlagača, ili grupe građana koja izmiruje svoje poreske obaveze. Iako su za ovu godinu predlozi formirani, oni koji nisu upisani u spisak još uvek mogu to učiniti do 5. decembra odlaskom u mesnu kancelariju, Gradsku upravu, ili elektronskim putem zakazati kako bi službenci Gradske uprave došli na kućnu adresu i to učinili prilikom dolaska.

-Iako su meštani u Beloj Reci izglasali da se uradi sportsko igralište to je realizovalo preduzeće iz Valjeva koje održava regionalne puteve u Šapcu je uradilo 500 metara jednog od 150 kilometara državnih, i je ipak "smoglo snage" da uradi sportski teren, što možda znači da su promenili delatnost. Ipak, u Beloj Reci Dom kulture, mesna zajednica, škola i ambulanta funkcioništu, te će sredstva biti sada biti za drugu namenu iskorišćena. Zbog toga pozivam sve da se uključe i glasaju za ono što im je važno - zakljkučio je gradonačelnik.

Najnoviji broj

6. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa