30. novembar 2019.30. nov 2019.
N1

N1

Dveri blokirale ulaze u RTS

Pokret Dveri saopštilo je večeras da su članovi tog pokreta blokirali "sva tri ulaza" u zgradu Radio-televizije Srbije (RTS) u Takovskoj ulici u Beogradu na dva sata povodom godišnjice protesta "Stop krvavim košuljama".
Predsednik Dveri Boško Obradović je izjavio da su se na ovu blokadu odlučili nakon što su bili onemogućeni da predaju svoje zahteve.

Taj pokret traži hitan sastanak sa glavnim i odgovornim urednikom informativnog programa RTS Nenadom Lj. Stefanovićem ili dežurnim urednikom kako bi im predočio zahteve.

"Zahevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju (zamenik predsednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu pre godinu dana, kao i organizatori protesta 'Jedan do pet miliona' ", navodi se u saopštenju Dveri.

Boško Obradović je za Betu izjavio da celu godinu od prvog protesta građana i dela opozicije niko od organizatora ovih protesta nije mogao da gostuje na programu Javnog servisa, kao i da to predstavlja kršenje Ustava.

Takođe, Dveri traže da se nakon Dnevnika večeras ili narednih dana obezbedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsednik tog pokreta Boško Obradović i drugi poslanici iz opozicije "koji su u prethodnim nedeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao".
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa