Info

3. decembar 2019.3. dec 2019.
Važni ekološki projekti pred Mačvanskim okrugom

Važni ekološki projekti pred Mačvanskim okrugom

Danas je održana osma sednica Saveta Mačvanskog upravnog okruga, a tema je bila rekonstrukcija i izgradnja kanalizacione mreže, izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnja primarne i sekundarne vodovodne mreže i postrojenja za pitku vodu u lakalnim samoupravama Mačvanskog okruga. Sednici su prisustvovali predstavnici Loznice, Krupnja, Ljubovije, Vladimiraca i Bogatića, a sa njima je o ovoj temi razgovarao dr Dragan Jeremić, državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine.

-Ovo je priprema za novi investicioni plan. Realizacija je pet godina i zavisi od stanja postojeće dokumentacije na terenu. Radi se o međudržavnom projektu Kina - Srbija, bez učešća opština, po principu "ključ u ruke", što je za opštine velika olakšica, izjavio je Jeremić.

Sednicom je predsedavao načelnik Okruga Vladan Krasavac.
-Projekti su vezani za Poglavlje 27, koje je jedno od najzahtevnijih, ali i finansijski najizdašnijih. Danas je prva faza, odnosno predavanje dokumentacije. Ministarstvo i Vlada najavili su ogromne investicije za rešavanje ovih gorućih problema, rekao je Krasavac.

Najnoviji broj

16. maj 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa