6. decembar 2019.6. dec 2019.
Sugerisao, nije zabranio

Sugerisao, nije zabranio

SVEŠTENIK IZ NAKUČANA DEMANTOVAO DA JE ZABRANIO SNIMATELjIMA TV ŠABAC I AS DA SNIMAJU PAROHIJSKI DOM

Novinari mu narušili duhovni mir

Sveštenik iz Nakučana Branko Ilić demantovao je u izjavi za Televiziju Kopernikus Zapad da je zabranio ekipama Televizija Šabac i As da snimaju parohijski dom u crkvenom dvorištu i pored snimka na kojem se jasno vidi da im nije dozvolio da rade svoj posao.

U izjavi za televiziju koja čak nije ni bila na tom događaju, što je tek apsurd po sebi, sveštenik Ilić je rekao da je predstavnike gradske uprave i meštane Nakučana, Siniševića i Bojića pozvao, u duhu pravoslavlja, na kafu u parohijski dom.

- Nenajavljenim medijima i bez blagoslova koji su došli da snime parohijski dom i portu crkve je bilo sugerisano da to ne čine, jer tako narušavaju dohovni mir sveštenika, njegove porodice i svih parohijana ove parohije. Oni su pozvani da dođu u parohijski dom na kafu, jer smo mi dobri domaćini svima, samo smo im sugerisali da to učine bez prisustva medija, novinara i tako dalje – izjavio je sveštenik Ilić u kameru Televizije Kopernikus Zapad.
Ekipa Glasa Podrinja je bila tog dana na terenu u Nakučanima, za razliku od TV Kopernikus Zapad. Snimatelji televizija Šabac i As su hteli da snime parohijski dom, kao simbol jedinstva meštana tri sela i koji je izgrađen njihovim zajedničkim sredstvima. Kada su snimali parohijski dom, predstavnici gradske uprave i tih sela bili su vam crkvenih objekata. Snimak parohijskog doma im je bio potreban kao pokrivali za tv prilog, na isti način na koji je to uradila i ekipa TV Kopernikus Zapad. Sveštenik Ilić je izašao iz Parohijskog doma i zabranio snimanje, a ne sugerisao, što se i vidi na snimku TV Šabac.

Ako su novinarske ekipe tog dana narušile duhovni mir sveštenika i njegove porodice, mi se u duhu pravoslavlja najiskrenije izvinjavamo i spremni smo da na svojoj duši nosimo taj greh, ali nam ipak nije jasno kako smo to narušili duhovni mir svih parohijana iz Nakušana, Sinoševića i Bojića.

Uostalom šta je sporno da snimatelji gradonačelnika Šapca u tom parohijskom domu. Koliko nas sećanje služi, dozvoljavao je sveštenik Ilić snimanje crkvene porte i parohijskog doma, čak je i davao izjave za televizije čijim je ekipama „sugerisao“ da ne snimaju objekte. Tada je usledila kritika iz SNS o čemu bi, da je sveštenik pošten i častan, takođe pričao za TV Kopernikus Zapad.

Izjava stranačkom glasilu
Najbolji dokaz da je istinita priča o povezanosti sveštenika Ilića i Srpske napredne stranke je taj da je on demantovao izveštaj dela šabačkih novinara tako što je izjavu dao televiziji koja je pod kontrolom SNS i koja na tom događaju nije ni bila, pošto ga je organizovala gradska uprava. Sveštenik Ilić nije, što je normalno, poslao demanti našoj redakciji ili pozvao TV ekipe sa Šapca i Asa, već stranačkom glasilu SNS koje nije ni objavilo da je do ove neprijatnosti došlo.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa