Info

Berza

  • coka 9.707 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.601 ▲ 1,78%
  • glos 300 ⚫ 0,00%
  • impl 3.700 ⚫ 0,00%
  • niis 549 ▲ 0,92%
  • tgas 13.000 ▲ 0,02%
(6. decembar 2019.)

Privrednici kao pozitivan primer brige o životnoj sredini

Privrednici kao pozitivan primer brige o životnoj sredini
Kompanija “Eliksir Zorka” priključila se akciji “Pluća grada Šapca” donirajući oko 500 stabala koja su zasadili radnici “Eliksira”, mališani iz Predškolske ustanove “Naše dete” i studenti Visoke tehnološke i medicinske škole strukovnih studija u Sava parku ( nekadašnja deponija).

- Na ovaj način “Elixir Zorka” potvrđuje da je partner zajednice u svim akcijama koje su na dobrobit naših sugrađana. Veliko nam je zadovoljstvo što su sa nama i deca iz šabačkih vrtića, sa kojima želimo da radimo na poboljšanju kvaliteta vazduha i zaštiti životne sredine. U skladu sa tim “Elixir Zorka” će do kraja godine ugraditi demister u završni emiter fabrike, što će doprineti smanjenju emisije štetnih materija. U narednom periodu radićemo aktivno na daljem unapređenju procesa svog rada, pa ćemo u narednoj godini ugraditi i dodatni predispirač gasova, što je dodatnih oko 1,2 miliona evra. Na taj način, ali i kroz ovakve akcije pokazujemo spremnost da radimo u partnerstvu sa lokalnom zajednicom, na korist svih građana u sredinama u kojima radimo – kaže Milan Stošić, zamenik direktora društva Elixir Zorka Mineralna đubriva Doo.Akciju “Pluća grada Šapca” na predlog Privrednog saveta, realizuju grad Šabac i privrednici koji posluju u gradu.

-Kao porodična i društveno odgovorna kompanija, rado učestvujemo u poboljšanju uslova života u našem gradu. Našu inicijativu su podržali i najmlađi, jer ulaganje u decu je ulaganje u budućnost - istakla je u ime porodice Popović, Ruža Popović.Gradonačelnik Nebojša Zelenović podržao je inicijativu ozelenjavanja površina i rekao da je to pokazatelj brige o životnoj sredini.

-Pozitivno je kada privrednici žele da učestvuju u ovim aktivnostima, i kada ideje poteknu od njih, što dokazuje da je Šabac ozbiljan grad i brine o važnim stvarima, kao što je životna sredina. Namera nam je da imamo najviše zelenih površina po glavi stanovnika, a projekat Sava park koji dobija obrise je upravo deo te namere.

Najnoviji broj

6. avgust 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa