Info

9. decembar 2019.9. dec 2019.
Nastavlja se obustava rada u Pošti Srbije

Nastavlja se obustava rada u Pošti Srbije

Predstavnici zaposlenih u Pošti Srbije nisu prihvatili ponudu poslovodstva javnog preduzeća o povećanju ukupne mase zarada za 10 odsto pa će obustava rada biti nastavljena, rekao je danas agenciji Beta Milija Tešić, jedan od zaposlenih koji su organizovali obustavu rada.


On je kazao da sinoć na sastanku radne grupe koja raspravlja o stanju u Pošti nije postignut bilo kakav dogovor i da ne očekuje da će razgovori biti nastavljeni.


U radnoj grupi su i predstavnici Vlade Srbije, a radnicima Pošte je ponudjeno da se ukupna masa zarada poveća za 10 odsto i da se nadju modeli kako da najveće uvećanje plata dobiju radnici sa najmanjim primanjima.


"Za nas je takva ponuda neprihvatljiva, a naš zahtev je i da zaposleni imaju bolje uslove rada. Radna grupa koja raspravlja o stanju u Pošti se nije sastajala šest meseci i sad se traži da se za dva dana postigne dogovor", rekao je Tešić.


Obustavu rada koju su poštanski radnici počeli pre sedam dana u više gradova u Srbiji nije organizovao nijedan sindikat u tom preduzeću, već sami zaposleni.


Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarali su prošle sedmice o stanju u tom preduzeću i planovima poslovanja kojima je predviđena povišica zarada od 10 odsto u 2020. godini, kao i bolji materijalni položaj zaposlenih sa najnižim primanjima.


U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.
Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa