30. januar 2020.30. jan 2020.
Ambasador Norveške u Šapcu

Ambasador Norveške u Šapcu

Za ambasadora Kraljevine Norveške Jorna Jelstada koji je danas u poseti Šapcu priređen je svečani prijem u Gradskoj kući. Tokom sastanka Njegovoj ekselenciji predstavljeni su aktivnosti lokalne samouprave, ekonomski potencijali, infrastrukturni projekti, energetska efikasnost, kao i kulturne aktinosti i saržaji grada.


Nakon zvaničnog susreta sa gradskim čelnicima ambasador Jelstad će obići Severozapadnu radnu zonu i Sava park, a potom i ustanove kulture i tom prilikom će donirati knjige Biblioteci šabačkoj.

-Posle razgovora sa zvaničnicma grada posebno sam impresioniran ekonomskim razvojem Šapca zasnovanim na poštovanju životne sredine, inovativnim planom i potencijalim za razvoj malih i srednjih preduzeća, kulturnom saradnjom sa Udruženjem Norkut i počastvovan samo što ću imati priliku da otvorim festival norveškog filma i nadam se da će Šapčani biti prisutni u velikom broju - rekao je diplomatski predstavnik Kraljevine Norveške.

Zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović istakao je da poseta zvaničnika prijateljske zemlje predstavlja priliku za razmenu ideja i stvaranje osnova za različite vidove saradnje.

-Šabac ima odličnu saradnju sa civilnim sektorom. Jedna od tih organizacija je i Udruženja građana Norkut koja se zasniva na povezivanju dve zemlje.

U Muzeju šabačkih Jevreja večeras za 19 časova zakazano je otvaranje Festivala norveškog filma koji se realizuje uz podršku Ambasade Kraljevine Norveške i Norveškog filmskog instituta, u organizaciji Udruženja građana Norkut.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa