Инфо

30. јануар 2020.30. јан 2020.
Амбасадор Норвешке у Шапцу

Амбасадор Норвешке у Шапцу

За амбасадора Kраљевине Норвешке Јорна Јелстада који је данас у посети Шапцу приређен је свечани пријем у Градској кући. Током састанка Његовој екселенцији представљени су активности локалне самоуправе, економски потенцијали, инфраструктурни пројекти, енергетска ефикасност, као и културне актиности и саржаји града.


Након званичног сусрета са градским челницима амбасадор Јелстад ће обићи Северозападну радну зону и Сава парк, а потом и установе културе и том приликом ће донирати књиге Библиотеци шабачкој.

-После разговора са званичницма града посебно сам импресиониран економским развојем Шапца заснованим на поштовању животне средине, иновативним планом и потенцијалим за развој малих и средњих предузећа, културном сарадњом са Удружењем Норкут и почаствован само што ћу имати прилику да отворим фестивал норвешког филма и надам се да ће Шапчани бити присутни у великом броју - рекао је дипломатски представник Краљевине Норвешке.

Заменик градоначелника Душан Костадиновић истакао је да посета званичника пријатељске земље представља прилику за размену идеја и стварање основа за различите видове сарадње.

-Шабац има одличну сарадњу са цивилним сектором. Једна од тих организација је и Удружења грађана Норкут која се заснива на повезивању две земље.

У Музеју шабачких Јевреја вечерас за 19 часова заказано је отварање Фестивала норвешког филма који се реализује уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке и Норвешког филмског института, у организацији Удружења грађана Норкут.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa