28. februar 2020.28. feb 2020.
Sutra ujutro slab mraz, tokom dana pretežno sunčano i toplije

Sutra ujutro slab mraz, tokom dana pretežno sunčano i toplije

U većem delu Srbije sutra ujutro će biti vedro, mestimično uz slab mraz i kratkotrajnu maglu, a na jugoistoku zemlje i u planinskim predelima još ponegde umereno oblačno, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Posle podne i uveče sa zapada će biti prolazna umerena oblačnost. U prvom delu dana duvaće slab i umeren, a na istoku Srbije i planinama povremeno i jak severozapadni vetar, koji će zatim biti u slabljenju i skretanju na jugoistočni. Na jugu Banata i na planinama u toku noći vetar će ponovo biti u pojačanju.

Najniža temperatura kretaće se od minus četiri do tri stepena Celzijusa, a najviša od 10 do 15 stepeni.

U Srbiji će do sredine naredne sedmice biti toplije, na planinama i u košavskom području vetrovito, naročito od ponedeljka uz umeren i jak, a na jugu Banata povremeno i olujni južni i jugoistočni vetar. Kiša, a na visokim planinama sneg, očekuje se od nedelje uveče do ponedeljka pre podne, a zatim i u utorak u drugom delu dana, prvo na jugozapadu, zapadu i severu Srbije.

U sredu krajem dana se očekuje zahladjenje, a od četvrtka hladnije, povremeno uz slabe padavine - u nižim predelima kiša, a u brdsko-planinskim sneg.


Biometeorološka prognoz za subotu, 29. februar 2020:

Poboljšanje biometeoroloških prilika može usloviti smanjenje tegoba kod većine hroničnih bolesnika, izuzev osoba sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolja i proremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa