4. mart 2020.4. mar 2020.
Zemlja u kojoj ne zaključavaju automobile, a torbe ostavljaju bez nadzora

Zemlja u kojoj ne zaključavaju automobile, a torbe ostavljaju bez nadzora


Singapur je jedna od najsigurnijih zemalja na svetu. Štaviše, ovaj grad-država u jugoistočnoj Aziji nedavno je proglašen najsigurnijim mestom u Galupovom izveštaju Solo Travel Safety Report 2019.

Analizirajući podatke o bezbednosti na putu u 142 zemlje sveta, radu lokalne policije, broju pljački i drugih napada u pojedinoj državi, ustanovljeno je da se solo putnici najbolje osećaju baš u Singapuru.
To ne čudi s obzirom na to da je poznato da Singapur ima jednu od najnižih stopa kriminala u svetu.

Lokalno stanovništvo može da ostavi svoj automobil otključan bez bojazni da će ga neko ukrasti. Žene će u singapurskim restoranima i barovima ostaviti torbicu bez nadzora. Dame se osećaju apsolutno sigurno ako se same vraćaju kući iz noćnog izlaska, a roditelji ne moraju da strahuju da će im neko oteti dete ako ga ne prate u stopu tokom celog dana.

Napadi na turiste se gotovo uopšte ne događaju. Zabeleženi su neki manji problemi sa zakonom poput džeparenja, međutim takvi prestupi su rezervisani za „turistička“ područja poput aerodroma, u sredstvima javnog prevoza, kao i oko popularnih gradskih atrakcija.

Najveće bezbednosne probleme u zemlji izazivaju prevaranti koji se pretvaraju da su vlasnici zgrada i koji traže velike iznose za rezervaciju stanova za najam. Baš zato preporučuje se iznajmljivanje smeštaja samo od registrovanih kompanija.

Izvor: BIZLife

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa