3. april 2020.3. apr 2020.
Sala u Ekonomskoj školi se priprema za smeštaj lakše obolelih

Sala u Ekonomskoj školi se priprema za smeštaj lakše obolelih

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović posetio je danas salu Ekonomske škole koja se priprema za smeštaj lakše obolelih od koronavirusa.

Objekat Ekonomske škole je izabran za privremeni smeštaj lakše obolelih od koronavirusa posle odluke komisije koju je formirao Štab za vanredne situacija u kojem se nalaze predstavnici Zavoda za javno zdravlje i drugih nadležnih gradskih službi.

Grad Šabac se obratio Ministarstvu odbrane sa molbom da obezbede 300 kreveta za ovu namenu, ali je stigao negativan odgovor. Umesto vojničkih kreveta, grad Šabac je obezbedio nove drvene krevete.

- Nismo odmah krenuli sa njegovim opremanjem, jer smo čekali odgovor Ministarstva odbrane vezan za krevete i ostalu opremu koju vojska, inače, daje za druge gradove. Pošto smo dobili negativan odgovor, mi ćemo iz sopstvenih sredstava da organizujemo ovaj smeštaj. Bez obzira na negativan izveštaj iz Ministarstva, grad ima dovoljno novca da se odbrani od koronavirusa, i da uradi sve što je neophodno. Nabavili smo krevete, imali smo dušeke, kasete su sa bazena. Opremićemo objekat tako da bude dostojan svakog čoveka koji ovde bude boravio da može da ispuni sve svoje životne funkcije - da ima 24 sata toplu vodu, 24 sata grejanje, i sve druge uslove neophodne za boravak - rekao je Zelenović.

On je naglasio da se po Srbiji opremaju slični objekti.

- Nismo navikli da kukamo, niti da se žalimo. Imamo dovoljno novca u budžetu i domaćinsko poslovanje je gradu omogućilo da možemo da se izborimo sa svim izazovima koji nosi ovaj virus. Ovde smo planirali smeštaj tako da budu paneli na osnovu kojih mogu da se formiraju jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne sobe u zavisnosti od toga kakve su potrebe osoba koje ovde budu smeštene. Možda će da borave cele porodice, mi to sada ne znamo. Naše arhitekte su osmisleli tako da i cele porodice mogu da funkcionišu u iole normalnim uslovima - dodao je gradonačelnik Šapca.

Zelenović je istakao da je u Sali Ekonomske škole predviđen smeštaj za 120 ljudi.

- U planu imamo još dva alternativna objekta - sala u školi Nikolaj Velimirović i škola na Letnjikovcu. Gradski štab za vanredne situacije je opredelio i Dom srednje poljoprivredne škole za poseban smeštaj lekara i medicinskog osoblja rekao je Zelenović.

Opremanje u Ekonomskoj školi obavljaju šabački sportisti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa