Инфо

3. април 2020.3. апр 2020.
Сала у Економској школи се припрема за смештај лакше оболелих

Сала у Економској школи се припрема за смештај лакше оболелих

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић посетио је данас салу Економске школе која се припрема за смештај лакше оболелих од коронавируса.

Објекат Економске школе је изабран за привремени смештај лакше оболелих од коронавируса после одлуке комисије коју је формирао Штаб за ванредне ситуација у којем се налазе представници Завода за јавно здравље и других надлежних градских служби.

Град Шабац се обратио Министарству одбране са молбом да обезбеде 300 кревета за ову намену, али је стигао негативан одговор. Уместо војничких кревета, град Шабац је обезбедио нове дрвене кревете.

- Нисмо одмах кренули са његовим опремањем, јер смо чекали одговор Министарства одбране везан за кревете и осталу опрему коју војска, иначе, даје за друге градове. Пошто смо добили негативан одговор, ми ћемо из сопствених средстава да организујемо овај смештај. Без обзира на негативан извештај из Министарства, град има довољно новца да се одбрани од коронавируса, и да уради све што је неопходно. Набавили смо кревете, имали смо душеке, касете су са базена. Опремићемо објекат тако да буде достојан сваког човека који овде буде боравио да може да испуни све своје животне функције - да има 24 сата топлу воду, 24 сата грејање, и све друге услове неопходне за боравак - рекао је Зеленовић.

Он је нагласио да се по Србији опремају слични објекти.

- Нисмо навикли да кукамо, нити да се жалимо. Имамо довољно новца у буџету и домаћинско пословање је граду омогућило да можемо да се изборимо са свим изазовима који носи овај вирус. Овде смо планирали смештај тако да буду панели на основу којих могу да се формирају једнокреветне, двокреветне, трокреветне собе у зависности од тога какве су потребе особа које овде буду смештене. Можда ће да бораве целе породице, ми то сада не знамо. Наше архитекте су осмислели тако да и целе породице могу да функционишу у иоле нормалним условима - додао је градоначелник Шапца.

Зеленовић је истакао да је у Сали Економске школе предвиђен смештај за 120 људи.

- У плану имамо још два алтернативна објекта - сала у школи Николај Велимировић и школа на Летњиковцу. Градски штаб за ванредне ситуације је определио и Дом средње пољопривредне школе за посебан смештај лекара и медицинског особља рекао је Зеленовић.

Опремање у Економској школи обавлјају шабачки спортисти.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa