4. april 2020.4. apr 2020.
UNICEF s partnerima dopremio u Srbiju novu količinu zaštitne opreme

UNICEF s partnerima dopremio u Srbiju novu količinu zaštitne opreme

U Srbiju je danas stigao prvi deo zaštitne opreme koju je Dečji fond Ujedinjenih nacija (UNICEF), uz podršku partnera iz privatnog sektora i pojedinaca, obezbedio za zdravstveni sistem u Srbiji za borbu protiv epidemije korona virusa.


UNICEF je saopštio da je dostavljeno 1.600 "skafandera", 9.000 maski N95, 100.000 hirurških maski, 25.000 zaštitnih ogrtača, 5.200 zaštitnih kecelja, 72.000 hirurških rukavica i preko 5.300 vizira.

Kompanije čije donacije su omogućile nabavku opreme koja je danas stigla u Srbiju su: Eurobanka, Telenor fondacija, "Steel Impex", "Nova Communications", "Vega IT Sourcing doo", Sberbanka i Tajfun Hil.

"Veoma cenimo doprinos privatnog sektora našem radu, i za redovne programe za decu i u vanrednim situacijama poput ove sa kojom se sada svi suočavamo", rekla je Redjina de Dominićis, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

Istakla je da je "poslovna zajednica pokazala istinsku solidarnost, i u uslovima ekonomske neizvesnosti deo svojih prihoda opredelila za pomoć društvu".

"Zahvaljujem svim kompanijama koje su donirale UNICEF-u kako bismo se zajedničkim snagama izborili sa korona virusom i sačuvali živote u Srbiji"rekla je De Dominićis.

U prethodnoj turi, taj fond Ujedinjenih nacija je, uz pomoć drugih partnera iz privatnog sektora i UNICEF-ove ambasadorke za Srbiju Ane Ivanović, već isporučio medicinsku opreme i respiratore Srbiji.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa