11. maj 2020.11. maj 2020.
Četiri decenije dečje radosti u "Pčelici"

Četiri decenije dečje radosti u "Pčelici"

Šabački vrtić "Pčelica" ovog maja obeležava četiri decenije rada i postojanja. Jedno od najvećih obdaništa Predškolske ustanove "Naše dete", uz pridržavanje svih propisanih mera prevencije i zaštite, svoja vrata otvorilo je za mališane čiji roditelji ne mogu da ispunjavaju radne obaveze od kuće.

Dugo iščekivani povratak, igra i druženje sa drugarima, sada su realizovani za 19 najmlađih Šapčana.

-Svima nam je nedostajao rad sa decom, a mališanima vaspitači i drugari. Ponovni susret sa njima je nešto neopisivo. Trenutno u jaslenom delu imamo četvoro dece, dok je njih 15 u celodnevnom boravku. Sve funkcioniše prema određenim preporukama. Svakodnevno nekoliko puta vršimo dezinfekciju prostorija, poštujemo i sve druge mere kako bi deca i zaposleni bili bezbedni - istakla je direktorka PU "Naše dete" Sandra Mićić, i dodala da je proslava 40. rođendana "Pčelice" odložena zbog pandemije, ali pokloni nisu izostali.



Prvi dar za mališane stigao je od komšija, kompanije "Korten Art", u vidu poligona za igru koji ispunjava sve zahteve savremenog dečjeg igrališta.

-Želeli smo da boravak najmlađima u vrtiću učinimo što prijatnijim i kreiramo za njih bezbedno mesto za aktivnosti u dvorištu, ali i da budemo društveno-odgovorni prema svojoj zajednici. Uz pomoć EU PRO smo započeli svoje poslovanje, te stoga težimo da i mi drugima pomažemo. Naš kolega, Vladimir Blagojević kao dete je boravio u "Pčelici" i svojim idejama je značajno pomogao u izradi projekta, od početne ideje do realizacije - rekao je suvlasnik i direkktor "Korten Arta" Bojan Lolić.

Poklon za "Pčelicu" je dobar pokazatelj kako Šabac funkcioniše naveo je predsednik skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

-Na pravi način smo povezali sve ono što čini grad, kako u redovnim, tako i vanrednim oklnostima. Šabačke kompanije daju svoj doprinos lokalnoj zajednici uz podršku evropskih fondova, a zajedno sa građanima pokazuju odgovornost. Naši sugrađani su poštovali sve preporuke i pozivam ih da to čine i u narednom periodu. Posebno mi je drago kada vidim da su sve neophodne mere preduzete kada je bezbednost dece u pitanju, kako u "Pčelici", tako i u drugim vrtićima. Predšolska ustanova se odgovorno ponašala u vreme vanrednog stanja. Nadam se da će se sve vrlo brzo vratiti u normalne tokove.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa