Инфо

11. мај 2020.11. мај 2020.
Четири деценије дечје радости у "Пчелици"

Четири деценије дечје радости у "Пчелици"

Шабачки вртић "Пчелица" овог маја обележава четири деценије рада и постојања. Једно од највећих обданишта Предшколске установе "Наше дете", уз придржавање свих прописаних мера превенције и заштите, своја врата отворило је за малишане чији родитељи не могу да испуњавају радне обавезе од куће.

Дуго ишчекивани повратак, игра и дружење са другарима, сада су реализовани за 19 најмлађих Шапчана.

-Свима нам је недостајао рад са децом, а малишанима васпитачи и другари. Поновни сусрет са њима је нешто неописиво. Тренутно у јасленом делу имамо четворо деце, док је њих 15 у целодневном боравку. Све функционише према одређеним препорукама. Свакодневно неколико пута вршимо дезинфекцију просторија, поштујемо и све друге мере како би деца и запослени били безбедни - истакла је директорка ПУ "Наше дете" Сандра Мићић, и додала да је прослава 40. рођендана "Пчелице" одложена због пандемије, али поклони нису изостали.



Први дар за малишане стигао је од комшија, компаније "Кортен Арт", у виду полигона за игру који испуњава све захтеве савременог дечјег игралишта.

-Желели смо да боравак најмлађима у вртићу учинимо што пријатнијим и креирамо за њих безбедно место за активности у дворишту, али и да будемо друштвено-одговорни према својој заједници. Уз помоћ ЕУ ПРО смо започели своје пословање, те стога тежимо да и ми другима помажемо. Наш колега, Владимир Благојевић као дете је боравио у "Пчелици" и својим идејама је значајно помогао у изради пројекта, од почетне идеје до реализације - рекао је сувласник и дирекктор "Кортен Арта" Бојан Лолић.

Поклон за "Пчелицу" је добар показатељ како Шабац функционише навео је председник скупштине града Шапца Немања Пајић.

-На прави начин смо повезали све оно што чини град, како у редовним, тако и ванредним оклностима. Шабачке компаније дају свој допринос локалној заједници уз подршку европских фондова, а заједно са грађанима показују одговорност. Наши суграђани су поштовали све препоруке и позивам их да то чине и у наредном периоду. Посебно ми је драго када видим да су све неопходне мере предузете када је безбедност деце у питању, како у "Пчелици", тако и у другим вртићима. Предшолска установа се одговорно понашала у време ванредног стања. Надам се да ће се све врло брзо вратити у нормалне токове.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa