Инфо

26. април 2024.26. апр 2024.
Бронзе за Омера и Рада

Бронзе за Омера и Рада

Европско првенство у Београду донело је значајне резултате за српски бокс, а међу бројним освајачима одличја на континенталном сениорском такмичењу две бронзе су заслужили борци из Шапца, који тренутно наступају у екипи Сомбора, Раде Јоксимовић и Омер Аметовић.

Раде Јоксимовић се борио у тежински најлакшој категорији, до 48 кг.У четвртфиналу је савладао једногласном одлуком судија ривала из Молдавије, Ион Пингу 5:0, а потом је дан касније, у полуфиналу изгубио од Хартјунана Барегама (Јерменија) 4:1.

Р. Јоксимовић (фото: Боксерски савез Србије)


Омер Аметовић је у четвртфиналу олимпијске категорије, до 51 кг, показао више и једногласно савладао такмаца из Грузије Јапаридзе Давита 5:0, чиме је обезбедио бронзу. У полуфиналу прекидом у другој рунди поражен је од турског боксера Гумуш Самета.

О. Аметовић (фото: Боксерски савез Србије)


Омеру је ово трећа европска бронза. Пре шест година је у Русији постао трећи јуниор Европе, потом годину дана касније је боксова до бронзе на Европском омладинском првенству, када је доживео повреду руке пред полуфинале и сада је стигао до трећег места у Европи и за сениоре.


Раде Јоксимовић и Омер Аметовић тренутно боксују за екипу Сомбора. Омер је поникао у шабачком клубу "Живорад Рајшић", док је Раде каријеру започео у истом клубу, а потом је наступао и за шабачку "Мачву" пре одласка у Сомбор.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa