Инфо

26. април 2024.26. апр 2024.
Одржано финале "Пажљивкове смотре"

Одржано финале "Пажљивкове смотре"

Екипа "Знак" из вртића "Бамби" Предшколске установе "Наше дете" победник је финала "Пажљивкове смотре" у конкуренцији предшколаца. Друго место заузела је екипа "Пашачко острво" вртића "Колибри" из Прњавора, а треће мешовита група "Пчелице" које су чинила три детета из истоименог вртића и једно из групе из Рибара. Ученици првог разреда ОШ "Николај Велимировић" били су бољи од вршњака из ОШ "Јанко Веселиновић", док су у конкуренцији других разреда деца из ОШ"Стојан Новаковић" победила ученике из ОШ "Јеврем Обреновић"


Фото: Глас Подриња


Финале је одржано у Соколском дому, а победници су се пласирали на окружно такмичење.

Сандра Мићић са једном од екипа (Фото: Глас Подриња)


-Овај пројекат Агенције за безбедност саобраћаја Републике Србије Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца спроводи по четврти пут. Ове године, реализацијом смотре обухваћене су све школе укључујући и издвојене јединице наставе и сви вртићи, како на градском, тако и на сеоском подручју, навела је Катарина Тадић, координатор Савета за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца.

Фото: Глас Подриња


Сандра Мићић, координатор је изјавила да је њима у ПУ ова Смотра изузетно драга, како због великог обухвата деце коју укљује, тако и због едукативног значаја.

Фото: Глас Подриња


-Иако је Смотра такмичарска, ми овде пре свега видимо њену едукативну важност. Кроз њу велики број деце научи важне ствари које су битне за безбедност у саобраћају, развијамо код деце свест о томе колико је значајно да буду опрезни у саобраћају, да брину о себи, али и о другим учесницима у саобраћају. Иако они све правилно раде, не значи да ће и други учесници постипати правилно и морамо их упозорити и на такве ситуације, да поред тога што треба да пазе и на себе и на друге, треба да се пазе и од других учесника у саобраћају, навела је Сандра Мићић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa