26. april 2024.26. apr 2024.
Održano finale "Pažljivkove smotre"

Održano finale "Pažljivkove smotre"

Ekipa "Znak" iz vrtića "Bambi" Predškolske ustanove "Naše dete" pobednik je finala "Pažljivkove smotre" u konkurenciji predškolaca. Drugo mesto zauzela je ekipa "Pašačko ostrvo" vrtića "Kolibri" iz Prnjavora, a treće mešovita grupa "Pčelice" koje su činila tri deteta iz istoimenog vrtića i jedno iz grupe iz Ribara. Učenici prvog razreda OŠ "Nikolaj Velimirović" bili su bolji od vršnjaka iz OŠ "Janko Veselinović", dok su u konkurenciji drugih razreda deca iz OŠ"Stojan Novaković" pobedila učenike iz OŠ "Jevrem Obrenović"


Foto: Glas Podrinja


Finale je održano u Sokolskom domu, a pobednici su se plasirali na okružno takmičenje.

Sandra Mićić sa jednom od ekipa (Foto: Glas Podrinja)


-Ovaj projekat Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Savet za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca sprovodi po četvrti put. Ove godine, realizacijom smotre obuhvaćene su sve škole uključujući i izdvojene jedinice nastave i svi vrtići, kako na gradskom, tako i na seoskom području, navela je Katarina Tadić, koordinator Saveta za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na teritoriji grada Šapca.

Foto: Glas Podrinja


Sandra Mićić, koordinator je izjavila da je njima u PU ova Smotra izuzetno draga, kako zbog velikog obuhvata dece koju ukljuje, tako i zbog edukativnog značaja.

Foto: Glas Podrinja


-Iako je Smotra takmičarska, mi ovde pre svega vidimo njenu edukativnu važnost. Kroz nju veliki broj dece nauči važne stvari koje su bitne za bezbednost u saobraćaju, razvijamo kod dece svest o tome koliko je značajno da budu oprezni u saobraćaju, da brinu o sebi, ali i o drugim učesnicima u saobraćaju. Iako oni sve pravilno rade, ne znači da će i drugi učesnici postipati pravilno i moramo ih upozoriti i na takve situacije, da pored toga što treba da paze i na sebe i na druge, treba da se paze i od drugih učesnika u saobraćaju, navela je Sandra Mićić.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa