Инфо

26. април 2024.26. апр 2024.
Иван Марковић и Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете (фото: И. М.)

Иван Марковић и Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете (фото: И. М.)

Професор Марковић добитник повеље "Доситеј Обрадовић"

Професор Иван Марковић, професор музичког из Коцељеве добитник је повеље "Доситеј Обрадовић" коју додељује Министарство просвете Републике Србије за допринос унапређивању образовања и васпитања у претходној години. Како је наведено у образложењу "Резултати рада Ивана Марковића доприносе подизању квалитета педагошке праксе у школи, локалној средини и широј друштвеној заједници."

И. Марковић (фото: И. М.)


-Почаствован сам да будем уврштен у добитнике Повеље "Доситеј Обрадовић", Министарства просвете за 2023. годину. Поменуту престижну награду, Министарство просвете додељује од 2020 године и, уз Светосавску, спада у највиши ранг награђивања за изузетне доприносе у педагошкој струци. Ова награда ми је додатни подстрек за будући рад у остваривању још виших домета, са вокалним солистима и дечјим хором "Лира", у свету музике - изјавио је Иван Марковић за Глас Подриња.

Професор Иван Марковић oснивач je вокалног асамбла „Дукат“, који чине ученици ОШ „Мића Станојловић“, ОШ „Стојан Новаковић“ и ОШ „Јеврем Обреновић“. Његово залагање и рад са ученицима, вокалним солисткињама, допринели су да оне освајају прве награде на дечијим фестивалима.

Повеља за унапређивање образовања и васпитања (фото: И. М.)


Оснивач је и диригент школског хора „Лира“, који је одржао концерт у оквиру централне свечаности поводом обележавања Светског дана детета, а ауторски видео овог школског хора са духовном композицијом „Ми смо деца неба“ уврштен у официјални део програма поводом обележавања Међународног дана матерњег језика под покровитељством УНЕСКА у Паризу 2021. године. Ментор је у оквиру пројекта „Квалитетно образовање за све“.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa