23. maj 2020.23. maj 2020.
Načelnik MUO: ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

Načelnik MUO: ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

Povodom Ramazanskog bajrama,velikog praznika svih građana muslimanske veroispovesti, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac je uputio čestitku sledeće sadržine:

,,Ramazanski bajram se slavi u svim zemljama muslimanskog sveta.Ove 2020. godine praznik se proslavlja dana 24.maja i u mnogim zemljama je Državni praznik.
Ovo je jedan od posebanih meseci u Islamu,koji se uvek završava Ramazanskim bajramom.Obavezan je za sve punoletne i zdrave muslimane.



Prvi dan se uvek provodi u krugu porodice, koja se okuplja kod najstarijih članova,drugi dan se obilaze groblja,te se ujedno obeležava kao Dan šehida – palih boraca.Treći dan je predviđen za druženja sa prijateljima i poznanicima,a u tradiciji je ukorenjeno da se sklapaju prijateljstva.

Ovo je prilika da u vremenu pandemije Korona virusa,koja je zahvatila celi svet,pokažemo solidarnost, a onima kojima je potrebno pružimo pomoć, sigurnost i pažnju.U želji da vama i vašim porodicama post donese mir, dobro zdravlje i blagostanje, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac u ime Mačvanskog upravnog okruga i u svoje lično ime čestita svim vernicima muslimanske veroispovesti Ramazanski bajram.“

Bajram šerif muberak Olsun !

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa