Инфо

23. мај 2020.23. мај 2020.
Начелник МУО: ЧЕСТИТКА ЗА РАМАЗАНСКИ БАJРАМ

Начелник МУО: ЧЕСТИТКА ЗА РАМАЗАНСКИ БАJРАМ

Поводом Рамазанског бајрама,великог празника свих грађана муслиманске вероисповести, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је упутио честитку следеће садржине:

,,Рамазански бајрам се слави у свим земљама муслиманског света.Ове 2020. године празник се прославља дана 24.маја и у многим земљама је Државни празник.
Ово је један од посебаних месеци у Исламу,који се увек завршава Рамазанским бајрамом.Обавезан је за све пунолетне и здраве муслимане.



Први дан се увек проводи у кругу породице, која се окупља код најстаријих чланова,други дан се обилазе гробља,те се уједно обележава као Дан шехида – палих бораца.Трећи дан је предвиђен за дружења са пријатељима и познаницима,а у традицији је укорењено да се склапају пријатељства.

Ово је прилика да у времену пандемије Корона вируса,која је захватила цели свет,покажемо солидарност, а онима којима је потребно пружимо помоћ, сигурност и пажњу.У жељи да вама и вашим породицама пост донесе мир, добро здравље и благостање, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац у име Мачванског управног округа и у своје лично име честита свим верницима муслиманске вероисповести Рамазански бајрам.“

Bajram šerif muberak Olsun !

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa