25. maj 2020.25. maj 2020.
Grad raspisao javni poziv za finansiranje troškova vantelesne oplodnje

Grad raspisao javni poziv za finansiranje troškova vantelesne oplodnje

Savet za zdravlje Grada Šapca prošle nedelje je raspisao javni poziv za finansiranje troškove vantelesne oplodnje na teritoriji Grada. Ovo je četvrti put da grad finansira troškove vantelesne oplodnje i predviđeni iznos je tri miliona dinara, što su sredstva za 10 parova. Poziv traje dva meseca.



-Svi oni koji su već iskoristili pravo da konkurišu za sredstva iz budžeta Republike, ili ne ispunjavaju njihove uslove, imaju mogućnost da konkurišu na javni poziv našeg Grada. Do sada je kroz ovaj program prošlo 34 para. To jasno govori da je svim parovima koji su ispunili sve uslove koji su predviđeni javnim konkursom i pritom su prošli komisiju koja je zaključila da u potpunosti odgovaraju uslovima, finansirana vantelesna oplodnja. Želim da osnažim volju kod svih budućih parova koji će konkurisati na javni poziv i da izrazim nadu da će imati priliku da se ostvare kao roditelji i teme usreće ne samo sebe, nego i sve nas, navela je načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Tatjana Marković.

Svi koji su zainteresovani o uslovima se mogu obavestiti u "Glasu Podrinja" od 21. maja, na sajtu Grada Šapca i na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi.

Do sada je zahvaljujući ovoj gradskoj meri rođena jedna beba, a još dva para čekaju tri bebe.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa