26. maj 2020.26. maj 2020.
U Trening centru počela osnovna obuka za rad na 3D štampaču

U Trening centru počela osnovna obuka za rad na 3D štampaču

Danas je u Trening centru na Letnjikovcu počela osnovna obuka za rad na 3D štampaču u cilju profesionalnog osposobljavanja nezaposlenih. Obuka će trajati 40 časova i finansira je Grad Šabac kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Pohađa je četiri polaznika.



-Moj hobi je maketarstvo, a zanimanje u toj sferi su istorijske minijature. Primetio sam da na tržištu minijatura u skali razmera 1:72 i 1:32 retke su figure iz srpske istorije. Smatram da ću, ako završim ovu obuku, možda moći da ispunim svoj san i napravim neke minijature pomoću 3D štampača, kaže Predrag Popović iz Šapca, tehnolog farmacije, koji je bez posla već 10 godina.



Ovo je druga obuka za nezaposlene iz Lokalnog akcionog plana zapošljavanja koju ove godine zajedno realizuju Savet za zapošljavanje Grada Šapca i Centar za stručno usavršavanje. Pre desetak dana osnovnu informatičku obuku završilo je osam osoba, a neki od njih su pronašli posao i pre završetka obuke.



-Svaka obuka se planira u dogovru sa privrednicima sa kojima smo u svakodnevnom kontaktu preko Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj. Grad je za obuke za ovu godinu izdvojio pet miliona dinara i očekujemo da se više od 100 nezaposlenih lica dokvalifikuje i sebi stvori veću mogućnost za pronalaženje posla, navela je Violeta Šestić, član Saveta za zapošljavanje.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa