1. jun 2020.1. jun 2020.
Beta

Beta

REM zabranio dalje emitovanje predizbornog spota SNS

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je danas potrebnom većinom glasova zabranio dalje emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke (SNS) u kojem se pojavljuju lider te stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šestogodišnja devojčica.

Članica Saveta REM-a Judita Popović je potvrdila za Insajder da je odlukom REM-a naloženo "pružaocima medijskih usluga da se emitovanje ovog spota SNS-a prekine u roku od 24 sata".

U spotu SNS, nedavno emitovan pod sloganom "Za našu decu", Vučić razgovara s devojčicom kojoj kaže da ima plan da joj "vrati oca iz Nemačke".

Popović je ranije za Insajder rekla da nema dilemu oko toga da je u tom predizbornom spotu došlo do zloupotrebe deteta i povrede Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Vučić je tim povodom kazao da će SNS povući predizborni spot s detetom ukoliko državni organi tako odluče, ali je ocenio da bi takva odluka bila "čudna" jer bi se to "prvi put dogodilo u svetu, a svakako u Srbiji".
Izvor: Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa