6. jun 2020.6. jun 2020.
Grad Šabac prijatelj napuštenih pasa

Grad Šabac prijatelj napuštenih pasa

Kancelarija šabačkog Prihvatilišta za pse sa sedištem u Gospodar Jevremovoj zvanično je počela sa radom danas. Pored velikog broja volontera i ljubitelja pasa, šetnji ljubimaca kroz grad prisustvovao je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.



-Ovom akcijom grad Šabac se približio nečemu što može da se nazove civilizovano društvo. U civilizovanom društvu niko nije zaboravljen, tako nisu zaboravljene ni životinje. Sve ove kuce, uređene, društvene i održavane su do samo pre mesec i po dana bile zapuštene, na granici smrti. Zahvaljujući volontereima grada Šapca koji su odlučili da ih spasu, i tome što smo mi kao Grad otvorili vrata Azila pravim, iskrenim ljubiteljima životinja, desio se ovaj neverovatan napredak.
Za njega nije trebalo puno. Samo malo iskrenog razgovora i ljubavi. Sledeći korak je da pomognemo da se pojednostavi procedura i da svako ko želi da udomi psa to uradi na najlakši mogući način- izjavio je ovom prilikom Zelenović i čestitao svim dobrim ljudima na neverovatnom trudu i radu uloženom proteklih meseci u menjanje stvari u šabačkom azilu.



Teodora Nikolić, predstavnica volontera šabačkog prihvatilišta za pse izjavila je ovom prilikom da su se zalaganjem dobrih ljudi ujedinjenih oko zajedničkog cilja dobrobiti životinja, proteklih meseci mnoge stvari promenile na bolje. Udomljeno je 23 psa, izgrađena igraonica u novom delu Azila, a volonteri svakodnevno šetaju i hrane pse iz Prihvatilišta.
-Ideja kancelarije je da ostvarimo što bliskiji kontakt sa sugrađanima, da im predstavimo naše četvoronožne ljubimce i pomognemo da svaki prijatelj nađe svog prijatelja- izjavila je Teodora, i pozvala sve ljubitelje životinja da se priključe i pomognu u realizaciji ideje da se prostor Prihvatilišta napravi srećnim mestom za napuštene pse.



Akcije volontere otvaranjem Kancelarije i udomljavanjem pasa neće biti okončane. U planu su aktivnosti sa dalekosežnim delovanjem, poput organizovanog popisa i sterilizacije pasa u seoskim sredinama.
-Svi koji imamo privatne veterinarske ambulante u šapcu smo se angažovali oko ovog problema da se ovi psima obezbedi lepši život, a da oni budući ne dolaze i da prihvatilište budeono što treba: privremeni smeštaj- istakla je veterinarka Jelena Krstić.



Nakon simbolične šetnje kroz centar Šapca, volonteri su nastavili druženje sa svojim četvoronožnim prijateljima, kao i svakog dana u popodnevnim časovima, u prostoru šabačkog prihvatilišta. Sve aktivnosti realiѕovane u prethodnom periodu, kao i one planirane za budućnost imaju veliku podršku grada Šapca.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa