7. jul 2020.7. jul 2020.
Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Vučić: Od sutra zabrana okupljanja, policijski čas od petka

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je od sutra u Beogradu zabranjeno svako javno okupljanje, a od petka biće uveden policijski čas zabrane kretanje do ponedeljka.

Situacija u Beogradu je alarmantna zbog koronavirusa, a ozbiljna u još četiri grada, rekao je Vučić prilikom obraćanja javnosti u Predsedništvu Srbije.

“Od sutra sledi zabrana svakog okupljanja više od 5 ljudi u zatvorenom ili otvorenom prostoru, od petka do ponedeljka sledi policijski čas”, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da će biti obezbeđena šetnja majkama sa decom, penzionerima i ljudima sa kućnim ljubimcima.

Govoreći o situaciji sa koronom Vučić je rekao da je danas najteži dan u Srbiji jer je preminulo 13 osoba, da je 110 obolelih na respiratoru bilo u 15 časova, a da je već 120.

“Skoro 4.000 pozitivnih ili sumljivih na koronu je u bolnicama, bolnice su nam pune”, rekao je on.

On je dodao da Krizni štab doneti tačne mere i da će policijski čas u Beogradu verovatno biti od 18. časova u petak do 5 sati u ponedeljak.

“Lično bih voleo da ove mere važe za celu Srbiju, ali da li će me Krizni štab poslušati ne znam”, rekao je on, dodajući da možda policijski sat i ne bude bio uveden ako brojevi obolelih budu bolji u naredna dva dana, ali čisto sumnja.

Vučić je istakao da mu je prva briga da zaštiti građane, te da sve političke reakcije, sve šerpe, bes, budu usmereni na njega, a ne na lekare.

Izgradićemo dve velike kovid bolnice

Vučić rekao je da se najteži talas koronavirusa očekuje oko 1. novembra i da su u skladu sa tim danas doneli odluku o izgradnji dve kovid bolnice.

“Velika kovid bolnica biće izgrađena na Batajničkom drumu, između Zemuna i Batajnice, biće porušene tri zgrade i izgrađena velika bolnica”, rekao je Vučić, dodajući da će ona primati pacijente iz Mačve i Vojvodine.

Druga bolnica, nešto manja, biće izgrađena u Kruševcu rekao je on, dodajući da će ona primati pacijente iz južnog i centralnog dela Srbije.
Nova.rs

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa