7. jul 2020.7. jul 2020.
Beta/Luka Filipović

Beta/Luka Filipović

Policija izbacila demonstrante iz Skupštine

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija izbacili su grupu demonstranata koja je večeras posle 22 časa ušla u zgradu Skupštine Srbije.

Tokom te akcije došlo je do koškanja policajaca i demonstranata. Demonstranti su tvrdili da je jedan od njih uhapšen a policajci da ih demonstranti gadjaju flašama i konzervama.
Demonstranti su skandirali "izdaja, izdaja" i pevali "Oj Kosovo Kosovo", "lopovi, lopovi", "Ostavka, ostavka" i uvreda na račun Vučića, dok su policajcima skandirali bacite štitove.

Bivši poslanik Dveri Srdjan Nogo je za TV N1 rekao da ne zna čije su pristalice okupljene i da "ovde treba da se rešava jedan bolesnik koji uništava ceo narod."
Nogo se na platou ispred Skupštine pojavio na početku protestaa posle 20 časova, ali su mu okupljeni skandirali "Nogo idi kući".

Radomir Lazović iz inicijative Ne davimo Beograd, izjavio je da je uzrok ovog spontanog protesta nagomilano nezadovoljstvo vlašću u Srbiji ali je rekao da njegova organizacija ne poziva na masovna oupljanja zbog opasnosti od korona virusa.

Medju nekoliko hiljada okupljenih ima i levičara i esničaraa a čule su se i inacionalističke presme kao što je Skup te se skupte braćo četinici
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa