Berza

  • basb 801 ▲ 0,13%
  • dinnpb 5.800 ▼ -0,79%
  • dnos 3.079 ▼ -0,68%
  • fito 2.550 ⚫ 0,00%
  • gsfd 580 ⚫ 0,00%
  • kopb 7.100 ⚫ 0,00%
  • niis 540 ▼ -1,46%
  • unpr 750 ⚫ 0,00%
(8. jul 2020.)

UNS: Policija da pronađe napadače na snimatelje, prenos N1 u interesu građana

Beta

Beta

Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas da policija i građani koji učestvuju u demonstracijama omoguće nesmetan rad novinarima i protestovalo zbog napada na kolege koje su izveštavale sa protesta ispred Skupštine Srbije.

UNS traži da policija pronađe napadače na dvojicu snimatelja agencije Tanjug, koje su u dva različita incidenta fizički napali demonstranti.

UNS pozdravlja uredničku odluku TV N1 da uživo prenosi demonstracije ispred Doma Narodne skupštine, čime je građanima omogućila pravovremeno informisanje i smatra da su novinari i snimatelji ove kuće izveštavali u interesu javnosti.

Reporterka Televizije N1 Jelena Zorić rekla je UNS-u da je za nju najgora situacija u kojoj se sinoć našla bila kada se beli automobil zaleteo kroz Takovsku ulicu, da je odskočila u stranu, a da su snimatelja koji je bio leđima okrenut, u stranu povukli demonstranti.

Ona je UNS-u izjavila da nije bila svedok napada na novinare, da jeste bilo dobacivanja i različitih komentara njoj i snimatelju, kao i da je policija bila svesna da su novinari na zadatku.

"Kad se slučajno zadesilo da ostanem jedina između demonstranata i policijske konjice, svesni su bili toga i zauzdavali su konje", rekla je Zorić.

Ona je navela i da je delikatan momenat bio kada su demonstranti ušli u parlament, da je tek posle sedam, osam minuta ušla u skupštinski hol, gde ih, kaže, ni jedan demonstrant niti policajac nije dotakao.

Zorić je za UNS opisala i da im je policajac rekao da se sklone kada su kasno noću snimali mladića koji je bio na zemlji, a policajci su ga udarali.

"Pokušao je policajac leđima da zakloni kameru, a drugi policajac je snimatelja ramenom polako odgurivao. Oprezno je pokušao da ga udalji sa lica mesta, ali je odustao i otišao", ispričala je Zorić za UNS.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

30. jul 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa