15. jul 2020.15. jul 2020.
Vučić:Očekujemo vakcinu protiv korona virusa do kraja godine, neće biti smanjenja plata i penzija

Vučić:Očekujemo vakcinu protiv korona virusa do kraja godine, neće biti smanjenja plata i penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje razgovori sa jednom zemljom koja je završila vakcinu protiv korona virusa i koja je već daje, a ne samo testira, ugroženom stanovništvu u svojoj zemlji i posebno odabranoj populaciji, i da očekuje da će Srbija pre kraja godine imati tu vakcinu.
Vučić je prilikom posete gradilištu Instituta za kardiovaskularne bolesti u Beogradu, "Dedinje2", rekao da će ta vakcina biti "spas za Srbiju i za našu ekonomiju".
Vučić je rekao da zbog privrednih posledica pandemije, u Srbiji "neće biti lako, ali će biti bolje nego u svim drugim evropskim zemljama".
" Situacija u Srbiji nije laka, ali je lakša nego bilo gde u Evropi i neka građani slobodno troše svoj novac neće im nedostajati plate ni penzije i neće kasniti ni jedan dan", kazao je Vučić.
On je rekao da Srbija ima stopu od 57 odsto javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod i da ta stopa "ne skače".
"Srbija će podneti krizu ne lako, ali lakše nego svi naši susedi, i lakše nego većina drugih u Evropi i po stopi rasta i po stopi javnog duga i po stopi zaposlenosti odnosno nezaposlenosti i po tome da nećemo smanjiti plate ni penzije, kazao je Vučić i ocenio da je finansijski sistem Srbije stabilan.
Vučić je najavio da će Institut za kardiovaskularne bolesti "Dedinje2" biti završen do juna iduće godine i da će to biti "ubedljivo najbolja i najmodernija takva bolnica u regionu," sa 270 kreveta, a planira se da će imati i mesto za sletanje helihoptera.
Beta

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa