5. avgust 2020.5. avg 2020.
Ko će biti novi premijer

Ko će biti novi premijer

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 5. avgust, pišu o 25. godišnjici hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja", formiranju nove Vlade Srbije i drugim temama.

ALO - Na celoj naslovnoj strani fotografije Ane Brnabić, Marka Djurića, Branislava Nedimovića i Miloša Vučevića uz naslov "Vučić bira premijera izmedju njih četvoro".

BLIC - "Oprostiti možemo, zaboraviti nećemo", o godišnjici "Oluje" tokom koje je iz Hrvatske prognano 200.000, a ubijeno i nestalo više od 2.000 Srba. "Šapić sve bliži Vladi, Rusi kvare posao SPS", o izgledu nove Vlade Srbije koju će predvoditi Srpska napredna stranka.

VEČERNjE NOVOSTI - "Neka nam ne traže da ćutimo i zaboravimo" - o godišnjici "Oluje". O novoj Vladi pod naslovom "Vučić razmatra savez sa Šapićem, SPS ga razočarao".

DANAS - "Nikada se Srbi u Hrvatskoj neće oporaviti od 'Oluje'", smatra projektni menadžer u organizaciji Forum ZDF, Slaven Rašković. O mogućim kadrovskim rešenjima u vladi - "Irena Vujović nasledjuje Gorana Trivana?" na mestu ministra za zaštitu životne sredine. Danas se pita i "Zna li se dovoljno o ubistvu Pavelića?" i ulozi Blagoja Jovovića koji je dobio ulicu u Beogradu.

INFORMER - Prenosi govor predsednika na obeležavanju "Oluje" "Vučić: Šta su vam deca bila kriva?" List kaže da je ministarka Zorana Mihajlović žestoko napala premijerku Brnabić i optužila je da nije dobro radila, pod naslovom "Zorana bi da bude premijer".

KURIR - Jedini na naslovnoj strani ima epidemiju korona virusa i kaže da je "Virus udario na namladje". Prenose izjavu premijerke Brnabić "Premijer ću biti ja ili čovek iz SNS iza kog bih uvek stala".

POLITIKA - Cela naslovna strana lista posvećena je Oluji u teksu "Četvrt veka etničkog čišćenja". List izdvaja i da "Još nema optužnice za zločine na Petrovačkoj cesti u Svodni", o nekažnjenim zločinima nad Srbima u izbegličkim kolonama.

SRPSKI TELEGRAF - List tvrdi da ima ekskluzivu "Prisluškivani razgovori Klintona i Putina o rušenju Miloševića". Pod naslovom "Rat Ane i Zorane za fotelju premijera" o formiranju nove Vlade.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa