14. avgust 2020.14. avg 2020.
Skulptura Fabrika obojena Tikkurila bojama

Skulptura Fabrika obojena Tikkurila bojama

Kompanija Gudmark Group donirala je boje iz asortimana brenda Tikkurila, za farbanje skulpture „Fabrika“ u naselju Benska bara u Šapcu.

Spomenik-skulptura „Fabrika“ posvećena je Hemijskoj industriji Zorka koja je bila jedan od simbola Šapca, a delo je umetnika Branislava Nikolića.



Gudmark Group je kompanija sa tradicijom dugom preko 40 godina u proizvodnji boja i lakova, za primenu u enterijeru i eksterijeru na različitim tipovima podloga, i prepoznatljiv je simbol za kvalitetne premaze u celom regionu. Gudmark Group vlasnik je brenda Zorka Color, koji svoju dugovečnost najviše duguje svom prepoznatljivom i potvrđenom kvalitetu i svojoj adaptibilnosti zahtevima, trendovima i inovacijama na tržištu. Zvanični je distributer Tikkurila proizvoda za Zapadni Balkan.



Kao društveno aktivna firma, Gudmark Group se odaziva na pozive za učešće u ovakvim projektima. Ovoga puta donirajući boje premijum kvaliteta iz asortimana brenda Tikkurila i dajući tehničku podršku prilikom njihove aplikacije.



Pored umetnika Branislava Nikolića, koji je idejni tvorac ovog dela, u farbanju skulpture učeštvovali su i Zoran Arsenović, tehnički demonstrator u kompaniji Gudmark Group i Filip Kovačević iz Kulturnog centra Šabac.



Skulptura je deo Rezidencijalnog programa za vizuelne umetnike Kulturnog centra Šabac.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa