18. septembar 2020.18. sep 2020.
Završen međuopštinski projekat "Efikasno upravljanje javnom imovinom-iskorak ka bržem razvoju naših lokalnih samouprava"

Završen međuopštinski projekat "Efikasno upravljanje javnom imovinom-iskorak ka bržem razvoju naših lokalnih samouprava"

U Bogatiću je danas održana završna konferencija na projektu "Efikasno upravljanje javnom imovinom-iskorak ka bržem razvoju naših lokalnih samouprava", koji je realizovan u okviru Programa Exchange 5, koji finansira Evropska Unija iz alokacije za IPA 2014, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština(SKGO), kao implementacionim partnerom.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta koji je trajao 21 mesec i tokom kojeg su opštine Bogatić, Vladimirci i Mali Zvornik ujedinjene u želji da unaprede sistem upravljanja opštinskom imovinom i svoj lokalni ekonomski razvoj. O tome su govorili: Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO i predstavnici opština Vladimirci i Mali Zvornik. Rezultate projekta predstavila je glavna menadžerka Danijela Jović.
Učesnici na završnoj konferenciji u Bogatiću su se složili, kako reče predsednik, lokalne samouprave domaćina, opštine Bogatić, da sprovođenje jednog ovakvog projekta za opštine Bogatić, Vladimirce i Mali Zvornik predstavlja odličnu referencu i podsticaj da nadalje rade na privlačenju sredstava iz IPA fondova, kako bi na taj način obezbedile svedstva za unapređenje stanja i u drugim oblastima lokalnog ekonomskog razvoja.
Opširnije u štampanom izdanju "Glasa Podrinja".
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa