20. septembar 2020.20. sep 2020.
Efikasnije upravljanje imovinom

Efikasnije upravljanje imovinom

U okviru projekta "Efikasno upravljanje javnom imovinom-iskorak ka bržem razvoju naših lokalnih samouprava", koji je realizovan u okviru Programa Exchange 5 koji je finansirala Evropska unija, a sprovelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, opština Bogatić je po rečima predsednika Milana Damnjanovića, sprovela popis celokupne nepokretne imovine, koji je obuhvatio i terenski popis 214 objekata visokogradnje i ažuriranje opštinske evidencije o nepokretnostima u javnoj svojini, koja sadrži 6.058 nepokretnosti.

Sada u ovoj lokalnoj samoupravi imaju kompletnu sliku o tome šta je opštinska imovina, u kakvom je stanju, ko su zakupci...
- Formirana je evidencija građevinskog i drugog zemljišta u javnoj svojini opštine Bogatić, procenjena je tržišna vrednost, tako da naša opština ima utvrđenu tržišnu vrednost za 50 objekata visokogradnje i isto toliko parcela u javnoj svojini, takođe zahvaljujući projektu opština je ispunila svoju zakonsku obavezu i upisala podatke o svojoj imovini u centralni registar nepokretnosti u javnoj svojini koji vodi Republička direkcija za imovinu. To smo učinili za ukupno 2.774 nepokretnosti. Pored ovoga zahvaljujući projektu pripremljena je projektno-tehnička dokumentacija za legalizaciju 6 bespravno sagrađenih objekata sa ciljem upisa javne svojine opštine na njima. Među ovim objektima se nalaze: Zgrada jedinice lokalne samouprave u kojoj su smeštene institucije: Osnovni sud, Prekršajni sud, Turistička organizacija, Zavod za zdravstveno osiguranje, Zavod za zapošljavanje, kaže predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa