Info

(25. septembar 2020.)

Ministarstvo odbrane objavilo imena i biografije poginulih pilota

Beta

Beta

Piloti major Dejan Krsnik i kapetan prve klase Zvonko Vasiljević iz 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade RViPVO Vojske Srbije (VS) poginuli su danas prilikom pada aviona MiG-21 u oblasti sela Brasina kod Malog Zvornika, objavilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

[Pilot major Dejan Krsnik, komandir 4. avijacijskog odeljenja 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rodjen je 28. maja 1971. godine u Beogradu. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 30. jula 1994. godine. Bio je oženjen i otac jednog deteta.

Pilot kapetan prve klase Zvonko Vasiljević, pomoćnik komandanta za obaveštajno-izvidjačke poslove 101. lovačko-avijacijske eskadrile, rodjen je 3. oktobra 1977. godine u Loznici. U profesionalnoj vojnoj službi bio je od 29. septembra 2001. godine. Bio je oženjen i otac dvoje dece.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović uputili su saučešća porodicama poginulih pilota.

Avion MiG-21 koji se srušio tokom redovnog letačkog zadatka danas oko 9.10 časova, pregledan je pre poletanja u skladu s procedurama i konstatovano je da je ispravan i spreman za let, objavilo je Ministarstvo odbrane.


Izvor: Beta

Najnoviji broj

22. oktobar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa