Info

30. septembar 2020.30. sep 2020.

Prijava kandidata za program Moja prva plata počinje 8. oktobra

Prijava poslodavaca za učešće u programu Moja prva plata završena je i pristiglo je više od 10.000 prijava zainteresovanih kompanija, koje su oglasile skoro 17.000 pozicija za 28.000 radnih mesta, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.
Zbog velikog interesovanja poslodavaca za program i najvećeg broja pristiglih prijava u poslednja dva dana roka za prijavu kompanija, otvaranje prijava za mlade ljude koju su zainteresovani da otpočnu svoju radnu karijeru, pomereno je za 8. oktobar.


U toku je provera ispunjenosti uslova kompanija za učešće u programu i stručna definisanje svih pozicija.

Više od 70 odsto pozicija koje su kompanije prijavile dostupno je za kandidate sa završenom srednjom školom, a prijave poslodavaca stigle su iz čitave Srbije, različitih delatnosti i obima kompanija, navodi se u saopštenju.

Posle utvrđivanja konačne liste kompanija i pozicija na koje se kandidati mogu javiti, 8. oktobra biće otvoren poziv za prijavu zainteresovanih kandidata.

Za potrebe prijave kompanija, oglašavanje pozicija i prijave kandidata, napravljen je jedinstveni portal koji je omogućio privredi i mladima da ne moraju ništa da dostavljaju u papirnom obliku, već sve potrebno mogu da odrade elektronski, putem Portala Moja prva plata https://mojaprvaplata.gov.rs.

Program Moja prva plata je Vlada Srbije pokrenula sa ciljem da se podstakne osposobljavanje za rad mladih ljudi i pruži podrška privredi u rešavanju problema nedostatka kadrova. Priliku da steknu radno iskustvo, pa i potencijalno buduće zasposlenje, imaće 10.000 mladih u šta će država investirati dve milijarde dinara.


Izvor Beta

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa