30. septembar 2020.30. sep 2020.
Mobilni rendgen aparat doniran Opštoj bolnici

Mobilni rendgen aparat doniran Opštoj bolnici

Fondacija B92 i Nemačka ambasada donirali su mobilni rendgen aparat Opštoj bolnici "Laza K. Lazarević". Aparat vredi 7,5 miliona dinara i trenutno će se koristiti za kovid pozitivne pacijente, a kasnije i za sve ostale.



-Ovo je zaista značajna donacija za nas i došla je u pravom trenutku, dok se borimo protiv Kovid 19 neprijatelja. Mobilni rendgen aparat nam je preko potreban za lečenje i dijagnostiku kovid pacijenata, a kada epidemija prođe koristićemo ga za lečenje i dijagnostiku svih pacijenata. Savremen i dobar aparat, ali verovatno njegova najbolja karakteristika je to što je mobilan. Moći ćemo da ga koristimo tamo gde bude najviše trebao u određenom trenutku, rekao je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović i izrazio zahvalnost Fondaciji B92, predsedniku Upravnog odbora Fondacije Veranu Matiću i Nemačkoj ambasadi.



Ranije je Fondacije B92 Opštoj bolnici već donirala aparat za proveru sluha kod novorođnjenčadi i inkubator. Od početka ove godine sakupljali su novac da se osobama sa invaliditetom omogući pristup Gradskom bazenu, ali je to zbog epidemije prekinuto i biće nastavljeno.

-Osnaživanje zdravstvenog sistema nam je veoma važno kako bi se postigli maksimalni efekti u lečenju. Kada je reč o borbi sa koronavirusom, zahvaljujući ovom mobilnom rendgenu bitno se povećava podrška najtežim pacijentima. Iz Ambasade Savezne Republike Nemačke dobro su razumeli koliko je važna ova vrsta donacije i veoma brzo su doneli odluku kome će biti upućena, rekao je Veran Matić.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa