Info

(30. septembar 2020.)

Sastanak u Krupnju povodom regionalne deponije

Sastanak u Krupnju povodom regionalne deponije
Nastavljajući aktivnosti oko prisajedinjenja četiri lokalne samouporave Mačvanskog upravnog okruga Regionalnoj deponiji "Eko-Tamnava"d.o.o. Ub, u utorak, 29. septembra 2020. godine,sa početkom u 11:00 časova, u sali Muzeja staro zdanje u Krupnju održan je sastanak.

Sastanku su prisustvovali načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, direktor REC “Eko-Tamnava” Ub Zoran Petrović sa saradnicima, predsednik opštine Osečina Nikola Tomić, predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović,predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić i pomoćnik gradonačelnika Loznica Ljubinko Đokić.

Za dalje aktivnosti vezane za finalizaciju ovog projekta od izuzetnog značaja za ovajdeo Republike Srbije, je podatak da je jednoglasno podržan izbor lokacije zaizgradnju transfer stanice za transport komunalnog otpada iz nadležnosti grada Loznica i opština Mali Zvornik, Ljubovija i Krupanj.U pitanju je "opštinska deponija Osečina", koja se nalazi u selu Belotić, na katastarskim parcelama 335/1,335/2, 336, 337/1, 337/2, 338/3, 338/4 KO Belotić, u ukupnoj površini 1ha 53ara65m2, na udaljenosti od 900 metara od državnog puta II A 141, koordinate lokacije N44.39.539. E 19.560.72.

Uslediće izrada Nacrta sporazuma kojim se uređuju međusobni odnosi, prava i dužnosti grada Loznice i opština Osečina, Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik u vezi infrastrukturnog uređenja odabrane lokacije, projektovanja, izgradnje, opremanja i upravljanja objektima i postrojenjima transfer stanice, linija za separaciju otpada i druga pitanja od značaja za stavljanje u funkciju transfer stanice u selu Belotić kod Osečine. Očekuje se da krajnji rok za potpisivanje i overu obavezujućeg Sporazuma bude 15.oktobra 2020.godine.

Kabinet načelnika Vladana Krasavca

Najnoviji broj

29. oktobar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa