1. oktobar 2020.1. okt 2020.
Savet Mačvanskog upravnog okruga o epidemiološkoj situaciji

Savet Mačvanskog upravnog okruga o epidemiološkoj situaciji

Danas je održana četvrta sednica Saveta Mačvanskog upravnog okruga. Najvažnija tačka dnevnog reda bila je trenutna epidemiološka situacija i funkcionisanje zdravstvenog sistema u MUO za vreme drugog talasa pandemije Kovida 19. Sednici su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava, direktor Opšte bolnice "Laza K. Lazarević" i direktor Zavoda za javno zdravlje, a predsedavao je načelnik MUO Vladan Krasavac.

Načelnik je okupljene izvestio o aktivnostima koje je Okrug sprovodio tokom i prvog i drugog talasa pandemije u koordinaciji sa relevantnim ustanovama i republičkim organima.

-Imali smo gotovo svakodnevne kontakte sa komandantima štabova gradova i opština i stalnu koordinaciju sa republičkim Kriznim štabom. Učestvovali smo na sednicama štabova gradova i opština i kontrolisali sprovođenje mera sa republičkog na lokalni nivo. Svakodnevni su bili i kontakti sa načelinikom Policijske uprave Šabac radi informisanja o sprovođenju mera koje PU vrši, pre svega u nadzoru i traženju kontakata pozitivnih na Kovid 19. Obilazili smo sva četiri granična prelaza na Okrugu i imali redovan kontakt sa Upravom granične policije i sa graničnom sanitarnom inspekcijom. Čestu komunikaciju smo imali i sa načelnikom sanitarne inspekcije u vezi njihove aktivnosti u sprovođenju rešenja donetih za izolaciju i kontrole kontakata. Stalnu komunikaciju smo imali i sa direktorima domova za stara lica u Šapcu, Krupnju i Tršiću. Takođe smo i sa direktorom Centra za azil u Banji Koviljači bili u stalnom kontaktu, u pogledu praćenja broja migranata i tražilaca azila. Slušali smo pozive lokalnih samouprava i komandante štabova za pomoć u nabavci medicinske i druge opreme. Imali smo i stalnu komunikaciju sa direktorom Veterinarskog specijalističkog instituta u vezi sa testiranjem, nabavkom testova i sve druge opreme. Kao jako važno naglašavam i redovno obraćanje javnosti u vezi epidemiološke situacije jer smatram da je to veoma bitno zbog izveštavanja stanovništva, ali i sprečavanja širenja panike i dezinformacija, naveo je Vladan Krasavac.

Predstavnici lokalnih samouprava izvestili su o trenutnom i stanju tokom pogoršane epidemiološke situacije na njihovim teritorijama.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa