Инфо

1. октобар 2020.1. окт 2020.
Савет Мачванског управног округа о епидемиолошкој ситуацији

Савет Мачванског управног округа о епидемиолошкој ситуацији

Данас је одржана четврта седница Савета Мачванског управног округа. Најважнија тачка дневног реда била је тренутна епидемиолошка ситуација и функционисање здравственог система у МУО за време другог таласa пандемије Ковида 19. Седници су присуствовали представници локалних самоуправа, директор Опште болнице "Лаза К. Лазаревић" и директор Завода за јавно здравље, а председавао је начелник МУО Владан Красавац.

Начелник је окупљене известио о активностима које је Округ спроводио током и првог и другог таласа пандемије у координацији са релевантним установама и републичким органима.

-Имали смо готово свакодневне контакте са командантима штабова градова и општина и сталну координацију са републичким Кризним штабом. Учествовали смо на седницама штабова градова и општина и контролисали спровођење мера са републичког на локални ниво. Свакодневни су били и контакти са начелиником Полицијске управе Шабац ради информисања о спровођењу мера које ПУ врши, пре свега у надзору и тражењу контаката позитивних на Ковид 19. Обилазили смо сва четири гранична прелаза на Округу и имали редован контакт са Управом граничне полиције и са граничном санитарном инспекцијом. Честу комуникацију смо имали и са начелником санитарне инспекције у вези њихове активности у спровођењу решења донетих за изолацију и контроле контаката. Сталну комуникацију смо имали и са директорима домова за стара лица у Шапцу, Крупњу и Тршићу. Такође смо и са директором Центра за азил у Бањи Ковиљачи били у сталном контакту, у погледу праћења броја миграната и тражилаца азила. Слушали смо позиве локалних самоуправа и команданте штабова за помоћ у набавци медицинске и друге опреме. Имали смо и сталну комуникацију са директором Ветеринарског специјалистичког института у вези са тестирањем, набавком тестова и све друге опреме. Као јако важно наглашавам и редовно обраћање јавности у вези епидемиолошке ситуације јер сматрам да је то веома битно због извештавања становништва, али и спречавања ширења панике и дезинформација, навео је Владан Красавац.

Представници локалних самоуправа известили су о тренутном и стању током погоршане епидемиолошке ситуације на њиховим територијама.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa