27. oktobar 2020.27. okt 2020.
Načenik Mačvanskog okruga: Slava medicinskih sestara i tehničara

Načenik Mačvanskog okruga: Slava medicinskih sestara i tehničara

Povodom Sestrinske slave Svete Petke Paraskeve načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, uputio je čestitke svim medicinskim sestrama i tehničarima :



"Svake godine, 27.oktobra medicinske sestre i tehničari obeležavaju Svetu Petku Paraskevu,zaštitnicu žena, bolesnih i siromašnih. Tako i ove 2020. godine godine, uprkos epidemiji COVID-19, koja je zahvatila čitav svet, medicinske sestre i tehničari obeležavaju svoju Slavu. Skromno, bez velikog okupljanja,uz slavski kolač i sveću, obeležiće se dan Svetiteljke koja je ime dobila od Srba, po danu u nedelji, petku.



Medicinske sestre i tehničari zajedno sa lekarima u zdravstvenim ustanovama vode borbu za svaki ljudski život, veomo često dovodeći u pitanje svoje zdravlje i svoj život. Posao medicinske sestre izuzetno je zahtevan i odgovoran, deo su tima, koji dobre rezultate postiže samo zajedničkim i savesnim radom, pa je i dan koji je posvećen medicinskim sestrama i tehničarima dan koji slavi ovu humanu profesiju i ukazuje na njenu važnost u poslu koji je poveren zaposlenima u zdravstvenim ustanovama.



Načelnik Mačvanskog upravnog okruga i komnadant Okružnog štaba za vanredne situacije Vladan Krasavac, povodom obeležavanja Svete Petke Paraskeve, uputio je izraze zahvalnosti za hrabrost, znanje i trud koji u ovim teškim danima epidemije COVID-19, medicinske sestre i tehničari ispoljavaju, kako bi se sačuvali životi svih naših građana,na području Mačvanskog upravnog okruga i na teritoriji Republike Srbije.

Čestitke su upućene i crkvenim velikodostojnicima i svim vernicima koji ovaj veliki praznik obeležavaju kao krsnu slavu."

Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa