30. oktobar 2020.30. okt 2020.
Donacija 100.000 srebrnih maski đacima prvacima

Donacija 100.000 srebrnih maski đacima prvacima

Pakete, koji uključuju "Srebrnu masku" - barijernu masku sa integrisanim jonima srebra i zeolitom i gelove za suvo pranje ruku sa jonima srebra, kao zaštitu od patogenih organizama, dobiće 64.175 prvaka iz 1.263 osnovne škole u 17 školskih okruga širom Srbije, precizirano je u saopštenju.

Nacionalna direktorka Fondacije "Novak Đoković", Maja Kremić, uručila je prvi kontigent zdravstvenog paketa u beogradskom školskom okrugu i đacima prvacima osnovne škole "Drinka Pavlović" donirala "Srebrne maske" i gelove za suvo pranje ruku, a u okviru humanitarnog projekta "Nano borci – podrška obrazovnom sistemu Republike Srbije".

Ona je kazala da je fondacija odlučila da podelom maski pomogne đacima prvacima, koji su ovu školsku godinu započeli u drugačijim okolnostima nego prethodne generacije.

"Ove maske su obogaćene srebrnim jonima koji imaju antimikrobna svojstva, te se na taj način ističe poboljšan vid zaštite zdravlja. Kroz ovaj projekat želimo da pružimo podršku obrazovnom sistemu, ali i roditeljima za koje ovo predstavlja značajan udarac na budžet", istakla je Kremić.

Direktorka marketinga u "Koloida" Ema Gočević kazala je da su zajedničkom odlukom te kompanije sa "Galenika farmacijom", obezbeđeni paketi za zaštitu zdravlja, pre svega za najmlađe članove društva.

Navedeno je i da su "Galenika farmacija" i kompanija "Koloid", uz podršku PKS, razvili novi, poboljšani vid zaštite i kreirali samočistoću "Srebrnu masku" – proizvod obogaćen srebrnim jonima i zeolitom, koji su pouzdana prirodna zaštita od patogenih mikroorganizama.

Kako je objašnjeno, joni srebra i zeolit su ultrazvučnom jonizacijom integrisani u troslojnu barijernu tkaninu i imaju jako svojstvo neutralizacije patogenih mikroorganizama.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa