24. novembar 2020.24. nov 2020.
foto: Glas Podrinja

foto: Glas Podrinja

Prijem za Luku Petrovića

Iza mladog Luke Petrovića, učenika druge godine Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ je više od 40 takmičenja, ali trag poslednjeg velikog dostignuća nadvladao je sva prethodna priznanja. Mladi Šapčanin osvojio je drugu nagradu na festivalu gitare "Alirio Diaz" gde je nastupilo 120 učesnika iz celog sveta. Tim povodom, za dobitnika visokog priznanja, upriličen je prijem u Gradskoj kući.

Svaki od učesnika posla je po pet kompozicija, jer epidemiološka situacija nije dozvolila da takmičenje bude priređeno uživo, a o najuspešnijim odlučivao je žiri. Dodeljena je samo jedna, prva, jedna druga i jedna treća nagrada.

-Ovo je najjače takmičenje na kojem sam učestvovao. Izuzetni umetnici su se odlučili da iskažu svoj dar, jer je reč o prestižnom festivalu. Velike zasluge za uspeh ima moj profesor Stevan Jović. Sviram od devete godine, kada sam upisao Muzičku školu, iz Amerike se on vratio u Šabac. Prvobitni plan je bio da se upišem kod drugog prfesora, ali nije bilo mesta, međutim od prvog časa me je profesor Jović razumeo, shvatio moj muzički put, uvek je uz mene, na svakom takmičenju i bez njegovog truda ne bi bilo ni rezultata. Posle srednje škole želim da upišem Muzičku akademiju u Novom Sadu, potom i master ukoliko se ukaže prilika, da sviram, nastupam, a takođe i kasnije prenosim znanje drugima – rekao je mladi umetnik iz Šapca Luka Petrović.

foto: Glas Podrinja


Osvajača druge nagrade na prestižnom takmičenju, njegovu majku u Gradskoj kući ugostili su gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i gradski većnik Bojan Damnjanović.

-Grad Šabac će uvek podržavati mlade i talentovane ljude. Ovo je veliki uspeh za Luku, Muzičku školu, ali i naš grad. Želim da pokažem kako će svi mladi, ambiciozni koji imaju velike ciljeve i spremni su da vredno rade na njihovom ostvarenju biti podržani od strane Grada. Pored stipendija za mlade talente, postoji načina da se odužimo znamenitim Šapčanima za koje sam uveren da će ostaviti trag u istorji Šapca. Siguran sam da sa ovim mladim ljudima treba raditi i biti svakodnevna podrška da bi oni istrajali na svom životnom putu – rekao je dr Aleksandar Pajić.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa