Info

27. novembar 2020.27. nov 2020.
Nagli porast broja zaraženih u Šapcu

Nagli porast broja zaraženih u Šapcu

Tokom poslednja 24 sata na teritoriji Šapca došlo je do naglog povećanja broja novoobolelih i testiranih na Kovid 19. Registrovano je čak 113 novih slučajeva od juče. Trenutno je u šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano 118 pacijenata sa srednje teškom i teškom slikom. Na intenzivnoj terapiji se nalazi 11 pacijenata, od čega je 6 intubirano, odnosno na respiratoru.

-Išli smo na to da imamo sve više antigenskih brzih testova i da brzo dobijemo rezultate, da bi se svi pozitivni izolovali. Imamo mnogo obolelih porodica. Izolacija svakog pozitivnog znači da mora da se nađe načina da on bude sam u sobi i samo da mu se donosi hrana. Svako njegovo izlaženje iz sobe treba da podrazumeva masku i rukavice, a nakon toga i dezinfekciju prostorija. Takođe, što više provetravanja kuće ili stana. Samo na taj način porodice mogu da se sačuvaju, navela je dr Dragana Radojičić iz Zavoda za javno zdravlje Šabac.



Dve pozitivne vesti dolaze iz šabačke bolnice. Prva je da su dva pacijenta koja su se nalazila u jedinici intenzivne nege bolje, a druga da je beba koja je na lečenje od kovida primljena sa samo 23 dana starosti, zajedno sa majkom, puštena kući.

-Iz respiratorne jedinice su, zbog boljeg opšteg stanja, izašla dva pacijente. Jedan je star 35 godina, a drugi 47. Pacijenti koji su ostali u respiratornoj jedinici su stari od 55 godina do 74 i svi imaju još neke pridružene bolesti, uglavnom dijabetes, gojaznost i hipertenziju. Juče je naš mali heroj izašao iz Opšte bolnice na kućno lečenje. Dečak i majka su primljeni kada je on bio star 23 dana, kao simptomatski pacijenti. Na zadovoljstvo svih nas su izlečeni. Javiće se na kontrolni pregled, rekao je direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović.




Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa