27. novembar 2020.27. nov 2020.
Poslovna ideja šabačkog Caritasa za „Avliju održivog razvoja“ ocenjena najboljom na međunarodnom konkursu
Saopštenje za javnost

Poslovna ideja šabačkog Caritasa za „Avliju održivog razvoja“ ocenjena najboljom na međunarodnom konkursu

Poslovna ideja „Avlije održivog razvoja“ proglašena je najboljom od strane međunarodnog žirija u okviru projekta Finance4SocialChange, namenjenog razvoju socijalne ekonomije u Dunavskom regionu. Zahvaljujući ovom velikom uspehu, koji beležimo na Evropski dan socijalnih preduzeća, Karitas Šabac učestvovaće u finalu projekta, koje će se u martu održati u Budimpešti.

Na ovom konkursu svoje društveno uticajne poslovne ideje predstavila su socijalna preduzeća iz Austrije, Mađarske, Nemačke, Slovačke, Rumunije, Hrvatske, Slovenije, Moldavije, Bugarske i Srbije.

Tokom 20 godina predanog rada na ostvarenju svoje vizije Caritas Šabac je, osim pružanja usluga socijalne zaštite, razvio i svoj model socijalne ekonomije i stvorio mogućnost za zapošljavanje ljudi iz ugroženih grupa. Danas imamo dva socijalna preduzeća - Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Socijalna Sinergija u Šapcu i Avliju održivog razvoja u Bogatiću.

Inovativni element je kombinacija usluga socijalne zaštite i socijalnog preduzetništva kroz razvijanje veština korisnika usluga i uspostavljanje njihove samostalnosti i sposobnosti za zapošljavanje. Zbog inovativnosti i posvećenog rada na ostvarenju svoje misije prepoznati smo kao jedan od najboljih primera socijalnih preduzeća u Srbiji i regionu, o čemu svedoči i najnoviji uspeh našeg tima.




Šabac, 27.11.2020. Caritas Šabac

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa