Info

28. novembar 2020.28. nov 2020.
Povećan broj pregleda, jedna osoba preminula

Povećan broj pregleda, jedna osoba preminula

Prema poslednjem izveštaju za prethodna 24 sata u Špacu još 114 osoba je pozitivno na korona virus. U opštoj bolnici hospitalizovano je 125 pacijenata, dok je u respiratornoj jedinici njih 13, a šest je intubirano. Nažalost, jedna osoba je preminula.

-Pacijent koji je preminuo je iz Bogatića, a lečen je u OB Šabac. Imali smo 332 pregleda tokom prethodnog dana, a 114 sugrađana je pozitivno. Molim sve naše sugrađane zbog izuzetno teške zdravstvene situacije da sve kontakte koji nisu neophodni da ne obavljaju u narednom periodu i da strogo vode računa o mestima na kojima će se kretati, da nose zaštitni opremu, odnosno maske i rukavice, jer je to trenutno jedini načini zaštite. Situacija u gradu Šapcu je izuzetno ozbiljna, ali u odnosu na druge gradove nije alarmanta i sve ono što radimo je kako ne bismo došli u bezizlaznu situaciju. Trenutno imamo 692 pozitivna sugrađanina, a sa kontaktima koji su u kućnoj izolaciji je 1650, te molim sve da shvate ozbiljnost situacije i budu odgovorni- rekao je komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnih dr Aleksandar Pajić nakon današnjeg sastanka Štaba.

Da je epidemiološka situacija u gradu nepovoljna potvrdila je i direktorka Doma zdravlja dr Jasmina Stanković i najavila produžen rad Kovid ambulante kako bi se smanjio period čekanja za predgled.

-Rad Kovid ambulante je produžen i od danas će raditi i vikendom od 7 do 20 časova, kao i radnim danima. Zbog potreba povećan je i broj lekara koji će raditi, kako bismo smanjili čekanje sugrađana koji imaju respiratorne tegobe. Tokom jučerašnjeg dana evidentiran je najveći broj pregledanih do sada od početka pandemije u Kovid ambulanti, kako u službi za Zdravstvenu zaštitu odraslih, tako i dece, a to je 376 pregleda. Od ukupnog broja 63 su deteta, te apelujemo na sve sugrađane da poštuju sve mere i shvate ozbiljnost situacije. Smanje okupljanja, jer deca prenose infekciju na odrasle i tako se dalje širi – istakla je dr Stanković.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa