3. decembar 2020.3. dec 2020.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Manji broj zaraženih, nadležni apeluju na poštovanje mera

Nakon redovnog sastanka članova Štaba za vanredne situacije grada Šapca komandant Štaba dr Aleksandar Pajić istakao je da u poslednja 24 sata zabeležen manji broj novoobolelih u odnosu na proteklu sedmicu, ali da je situacija i dalje ozbiljna.

-Dobra vest za naše sugrađane je da posle sedam dana i konstantnog broja obolelih preko 100, u danu iza nas imali smo 83 pozitivna sugrađanina. Ipak, ovo ne znači da je epidemiološka situacija dobra. Još uvek je 2.077 naših sugrađana ili kovid pozitivno, ili su bili u kontaktu sa obolelima i zbog toga su u kućnoj izolaciji. U Opštoj bolnici je hospitalizovan 151 pacijent. Iako je Republički krizni štab doneo odluku da obrazovne ustanove, osim nižih razreda osnovnih škola, pređu na onlajn nastavu, mi u njima imamo korektnu epidemiološku sliku. Aktivno obolelih učenika je 88 i 24 nastavnika, što je na ukupan broj đaka i nastavnika nije alarmantno. Svi oni su kod kuće, te je važno da porodice primenjuju prave mere zaštite – rekao je Pajić i dodao da gradski privrednici odgovorno posluju.

-Većina privrednih subjekata u Šapcu ponašaju se odgovorno, osim jednog i tu tražimo pravi način da to sankcionišemo, jer niko ne može da se ogluši o mere koje je Krizni štab Republike Srbije doneo. Mislim da je odgovornost ključna reč u ovom talasu epidemije i da samo odgovornim ponašanjem možemo da se izborimo sa kovidom.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa