16. januar 2021.16. jan 2021.
foto: RTV Šabac

foto: RTV Šabac

Početak vakcinacije starijih od 75 godina

Danas počinje vakcinacija protiv korona virusa starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala eUprava, rečeno je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Gradski štab za vanredne situacije pozivao je sve sugrađane da nastave da se prijavljuju preko portala, s obzirom na to da je država obezbedila dovoljne količine vakcina, a da će Grad Šabac obezbediti sve preduslove za vakcinaciju.

Pošle dužeg vremenskog perioda zabeležen je veći broj kontrolnih nego prvih pregleda u kovid ambulanti šabačkog Doma zdravalja ,,Dr Draga Ljočić“.

U Šabačkoj Opštoj bolnici hospitalizovano je ukupno 164 pacijenta, a 17 su korisnici Gerontološkog centra Šabac. U poslednja 24 časa primljen je jedan korisnik na bolničko lečenje, dok se dest korinika trenutno nalazi na kiseoničkoj potpori u samom centru. Jedan kovid pozitivan korisnik, koji je bio u terminalnoj fazi maligne bolesti, preminuo je u samoj ustanovi. Dodatnim epidemiološkim istraživanjem utvrđeno je da su još dva zaposlena kovid pozitivna, a bili su porodični kontakti.

Iz štaba apeluju na sve sugrađane da iskoriste mogućnost dodatne zaštite putem vakcinacije, ali i da nastave da poštuju sve predviđene mere jer samo zajedno možemo pobediti korona virus.
PR služba gradonačelnika Šapca

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa