26. februar 2021.26. feb 2021.
Načelnik MUO u Vladimircima i Koceljevi: Imunizacija se uspešno sprovodi

Načelnik MUO u Vladimircima i Koceljevi: Imunizacija se uspešno sprovodi

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac posetio je u četvrtak opštinu Vladimirci, kojom prilikom je održan sastanak sa zamenikom predsednika opštine Miloradom Milinkovićem, na temu aktuelne epidemiološke situacije. Upriličena je poseta Domu zdravlja i obilazak vakcinalnog punkta.
U opštini Vladimirci utrošeno je oko 1500 doza vakcine, a građanima su dostupne sve četiri vrste vakcina.




-U Vladimircima se postupak imunizacije uspešno sprovodi u skladu sa svim propisanim uslovima. Najveći broj građana vakcinisan je kineskom vakcinom Sinofarm, manji broj vakcinom Sputnjik V, a u poslednjih par dana u primeni je i vakcina Astra Zeneka,rekao je prilikom posete Domu zdravlja Vladimirci načelnik Upravnog okruga Vladan Krasavac.

Direktor Doma zdravlja dr Branko Isailović ističe da su građani Vladimiraca zainteresovani za vakcinaciju, a zaposleni pružaju tehničku pomoć starijim licima za prijavljivanje na portal eUprava.



-Ukupno je vakcinisano oko 1500 građana u najvećem broju vakcinom Sinofarm koja je bila i najzastupljenija. Od ovog broja oko 1000 građana primilo je prvu dozu vakcine, a njih oko 500 vakcinisano je drugom dozom. Očekuje da se u narednom periodu za vakcinaciju prijavljuje mlađa populacija, naglasio je između ostalog direktor Branko Isailović.

Opština Vladimirci preduzela je sve aktivnosti u prevenciji daljeg širenja Korona virusa. Donacijom EPS-a stavljen je u funkciju rendgen aparat koji je dugi niz godina bio van upotrebe.



Milorad Milinković, zamenik predsednika opštine Vladimirci zahvalio se Državi Srbiji na pomoći oko obezbeđenja dovoljnih količina vakcine za stanovnike Vladimiraca i okolnih sela, ali i na finansijskim sredstvima koja su obezbeđena za popravku rendgen aparata. Za kratko vreme urađeno je preko 2000 snimaka.

Nakon Vladimiraca načelnik Vladan Krasavac posetio je opštinu Koceljeva. U razgovoru sa rukovodstvom opštine zaključeno je da se postupak imunizacije uspešno realizuje. Obilaskom Doma zdravlja sa tri vakcinalna punkta i Kovid ambulante zaključeno je da je organizacija dobro sprovedena i da je do sada vakcinisano preko 1200 građana Koceljeve, a preko 700 je primilo i drugu dozu vakcine.

Načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac će i u narednim danima obilaziti gradove i opštine na području Upravnog okruga u cilju praćenja procesa imunizacije građana.
Kabinet načelnika
Vladana Krasavca

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa